Een moment geduld aub...
Juli Ontwerpburo

Basisschool de Sporcktlogo

Verbeelding is het kernwoord en de basis van onze vormgeving voor basischool De Sporckt.

 

Verbeeldingskracht geeft ons de ruimte de elementen te interpreteren en op zoek te gaan naar nieuwe vormen van kijken en denken. De verbeelding is de basis voor inspiratie en nieuwe ideeën en speelt een belangrijke rol in het leervermogen van kinderen. (voor volwassenen geldt dit natuurlijk ook) Verbeeldingskracht kan op die manier dus worden gezien als de basis van innovatie en ontwikkeling. Verbeelding is niet te vergelijken met (kinderlijke fantasie) over onbestaande dingen.. het gaat om zelf ontdekken en je eigen mening vormen. Dit zijn dus niet altijd de feiten, maar vormen een rode draad wat door het leerproces zit verweven.

 

B.S De Sporckt is de basis. Oftwel de boom ( een sporckt)  is de basis en wij denken dat het een mooie vertaling is om de kernwaarden daaromheen vorm te geven. Hierdoor ontstaat er een wereld

die met elkaar in verbinding staat.

 

Deze kernwaarden hebben we beeldend vertaald naar:

 

Actief = Eekhoorn is nieuwsgierg (het programma)

Educatief = Uil met wijsheid (onderwijzers)

Persoonlijk = Vogeltje (kind) wat uitvliegt.

Veilig en Vertrouwd = de Boom, het blad, de school.

 

 

THERE ARE TWO GIFTS YOU SHOULD GIVE YOUR KIDS ONE IS ROOTS AND THE OTHER IS WINGS’

 

Dit vonden wij een mooi uitgangspunt voor de slogan van De Sporckt. De “roots’ en “wings” staan namelijk heel treffend centraal voor een veilige en vertrouwde omgeving met de kennis en ervaring in huis. Daarnaast het vertrouwen in de persoonlijke ontwikkeling en actieve houding om daadwerkelijk uit te kunnen vliegen. Vanuit deze gedacht hebben we de qoute " Groei samen, vlieg vanzelf' bedacht. Een treffende zin die aangeeft dat De Sporckt er alles aan zal bieden om uiteindelijk zelf te kunnen (uit) vliegen. 

 

 

Terug naar overzicht